Lucruri pe care sa nu le faceti inainte de analizele medicale

Generalitati

ce nu trebuie sa faci inainte de analize 28.05.2015  - ce nu trebuie sa faci inainte de analize 28 - Lucruri pe care sa nu le faceti inainte de analizele medicale

Analizele medicale sunt singurele proceduri de depistare exacta a unei probleme de sanatate, de aceea pregatirea corecta inainte de efectuarea lor este cruciala pentru obtinerea unor rezultate corecte. Exista o serie de lucruri care pot compromite analizele medicale si, implicit, diagnosticul stabilit de specialistii.

  Ce trebuie evitat inainte de testul Papanicolau

Testul Papanicolau este cea mai importanta metoda de depistare timpurie a cancerului de col uterin, cauza principala de deces a femeilor in secolul XXI. Simpla prezentare la cabinetul medicului ginecolog nu este suficienta pentru obtinerea de rezultate corecte. Este nevoie de respectarea unor reguli prealabile, care asigura obtinerea de rezultate valide.

Intretinerea de raporturi sexuale. Contactul intim este interzis cu cel putin 24 de ore inainte de control.

Folosirea produselor de igiena intima medicamentoase. Spalaturile vaginale, cremele, lubrifiantul, tampoanele sau medicamentele (ovulele pentru tratarea candidozei, de pilda) pot ascunde sau pot creste numarul de celule cu aspect anormal de la nivelul colului uterin, facand rezultatele de laborator dificil de interpretat.

Controlul ginecologic in timpul menstruatiei. Orice control ginecologic, mai ales pentru testul Papanicolau, trebuie sa fie efectuat inainte sau dupa menstruatie. Sangele menstrual va compromite de fiecare data rezultatele unui control de acest tip.

Ce trebuie evitat inainte de testul pentru hemoragii oculte in fecale

Intrucat testul medical de depistare a sangelui in materiile fecale poate fi influentat de foarte multi factori fiziologici, este necesara si aici respectarea unor reguli care sa asigure obtinerea de rezultate valide.

Perioada de menstruatie. Hemoragiile ocule in fecale nu se pot depista in mod corect, in perioada menstruatiei.

Consumul anumitor alimente. Carnea rosie, napii, conopida, broccoliul, bananele, pepenele galben, sfecla rosie, ridichiile si suplimentele alimentare cu vitamina C sau fier pot conduce la obtinerea unui rezultat fals pozitiv, ceea ce obliga medicul specialist sa solicite efectuarea inutila a unei colonoscopii sau sigmoidoscopii.

Administrarea medicamentelor antiinflamatorii. La fel de important pentru obtinerea unui rezultat corect in urma testului pentru hemoragiile oculte in fecale este sa evitati administrarea medicamentelor antiinflamatori sau a mai mult de o doza de aspirina pe zi, in saptamana in care urmeaza sa efectuati aceasta analiza medicala.

Ce trebuie evitat inainte de efectuarea unei mamografii

Medicii specialisti recomanda femeilor sa planifice efectuarea unei mamografii cu 14 zile dupa data la care este anticipata prima zi a ciclului menstrual. Sanii vor fi mai putin sensibili la atingere, ceea ce permite o evaluare superioara a tesutului mamar.

Inainte de mamografie, este interzisa utilizarea deodorantului, a pudrei de talc sau a altor lotiuni in zona axilei si a bustului, intrucat urmele acestor produse de ingrijire pot fi interpretate ca formatiuni de calciu.

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *