Medicina muncii și perioada de probă

Perioada de probă începe doar după ce contractul de muncă este semnat, nu înainte.

Contractul de muncă nu poate fi încheiat legal fără fișa de aptitudini emisă de un serviciu autorizat de medicina-muncii.

Alege cele mai potrivite servicii de medicina muncii

- Medicina muncii bine ieftin repede CMAlexis - Medicina muncii și perioada de probă

Ne poti testa gratuit, ai minim 5 intrari gratuite, ca să te convingi*

Contractul de muncă și, implicit, perioada de probă își produc efectele, de obicei, în ziua următoare semnării documentelor de muncă, nu în aceeași zi (asta dacă actele nu se semnează cu mai mult timp înainte de începerea muncii). Angajatorii care supun candidații la o perioadă de probă fără a avea un contract de muncă înregistrat, chiar și dacă este vorba doar de câteva zile, riscă amenzi pentru munca nedeclarată. Din 2018, cuantumul amenzilor pentru munca nedeclarată s-au majorat, în prezent, aplicându-se o sancțiune de 20.000 lei pentru fiecare persoană astfel descoperită.
+ Perioada de probă ar putea fi extinsă până la șase luni de zile, potrivit unei Directive europene care trebuie transpusă în legislația românească până în vara anului viitor. De asemenea, contractul individual de muncă va trebui să conțină informații și despre condițiile perioadei de probă. În prezent, Codul muncii prevede doar durata probei.

Sursa Avocatnet.ro

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *