Milium, punctele mici si albe de pe piele

Milium este termenul tehnic pentru zonele cu puncte mici si albe care pot aparea pe pielea ta. Ele sunt tari si adesea se simt rotunde in interiorul pielii. In general, ele apar pe fata. Oamenii de toate varstele le pot avea. Sunt comune pentru sugari si adolescenti.

Aceste puncte mici nu reprezinta o acnee. Ele se pot forma din diferite motive. Ele se formeaza cel mai des atunci cand pielea nu este exfoliata. Celulele moarte ale pielii nu sunt eliminate in mod corespunzator. In schimb, acestea sunt prinse in porii pielii. Ele se formeaza in bile tari de keratina imediat sub suprafata pielii. Utilizarea excesiva a cremelor cu steroizi, machiajul uleios sau produsele uleioase sunt alte cauze comune. Basicile si arsurile soarelui pot, de asemenea, sa cauzeze milia.

- milium 15 - Milium, punctele mici si albe de pe piele
Aceste puncte albe nu reactioneaza la stoarcere sau la majoritatea tratamentelor pentru acnee. Incercarile de a le extrage pot lasa urme in piele. Tratamentul eficient implica, in primul rand, exfolierea suprafetei pielii. Bilutele de keratina pot fi dizolvate cu produse delicate pentru curatarea pielii.Este dificil sa previi petele albe din piele. Sunt cateva lucruri care pot fi facute pentru a reduce eruptia. Folosirea regulata a produselor delicate de curatare a pielii poate preveni acumularea de celule moarte ale pielii. Folosirea regulata a cremelor solare si a cremelor hidratante poate si ea  preveni daunele cauzate de soare sau de basici. Puteti incerca cateva remedii  naturale pe care le poti aplica acasa trateaza pielea si ajuta la eliminarea punctelor albe existente si la prevenirea aparitiei unora noi.

Mierea este o substanta minunata. Este un umectant natural care totodata distruge bacteriile de pe piele. Sunt diferite moduri de a o folosi pentru a trata aceasta afectiune. Aplica miere neprelucrata pe piele in fiecare zi. Freac-o si las-o asa pentru cel putin cincisprezece minute. O poti combina cu alte uleiuri pentru mai mult efect. Amestec-o cu ulei de ricin pentru un tratament intens al punctelor albe si negre. Amestec-o cu ulei de jojoba pentru un tratament mai moderat, care este la fel de eficient.Mierea poate fi de asemenea folosita pentru a face un exfoliant. Amesteca trei linguri de ovaz si o lingura de zahar cu miere neprelucrata. Freaca incet in piele folosind miscari circulare. Las-o sa stea timp de cincisprezece minute.

Uleiul de ricin este un curatator intens cu proprietati anti-bacteriene. Poate absorbi usor uleiul din piele, in timp ce ajuta la eliminarea celulelor moarte ale acesteia. Amesteca ulei de ricin cu tot atat ulei de masline extra virgin. Uleiul de masline este hidratant si permine uleiului de ricin, mai dens, sa se raspandeasca usor.Un tratament instant poate fi facut cu ulei de ricin si praf de copt. Amesteca-le pe cele doua pana cand obtii o pasta groasa. Aplica pasta pe punctele albe. Aceasta mixtura ajuta la curatarea si dizolvarea acestora.

Aloe vera este o planta cu proprietati vindecatoare. Poti folosi gelul gros direct de la planta. Freaca gelul pe piele. Lasa-l acolo peste noapte. Curata pielea dimineata. Acest tratament hidrateaza si calmeaza pielea, ajutand-o sa eliminea celulele infundate ale pielii.

 

Petele albe nu sunt ceva care sa ne altereze starea de sanatate. Dar cei care au aceasta afectiune s-ar putea simti incomfortabil sau rusinati in legatura cu modul in care arata fetele lor. Prevenirea este cel mai bun medicament pentru aceasta problema dificila de tratament al pielii. In timp, chiar si cea mai incapatanata si mare eruptie de pete albe va disparea ca urmare a unui tratament adecvat.

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *