O cercetătoare din Germania a descoperit o metodă de obţinere în 15 minute a ingredientului activ din medicamentele contra malariei

Cheia pentru îmbunătăţirea actualei metode de producere a compusului chimic artemisinin, ingredientul principal, a fost descoperită de studenta doctorandă în vârstă de 27 de ani Susanne Triemer, care a conceput o modalitate prin care se poate imita şi accelera procesul natural prin care pelinul dulce, sau peliniţa (Artemisia annua), produce acest ingredient. Conform institutului, compusul activ poate fi obţinut astfel în cel mult 15 minute.

- cercetator malarie 23 - O cercetătoare din Germania a descoperit o metodă de obţinere în 15 minute a ingredientului activ din medicamentele contra malariei

 

 

 

 

 

 

Însă, alţi experţi s-au abţinut de la a sărbători vestea. Conform lui Juergen May din cadrul Institutului pentru boli tropicale Bernhard Nocht din Hamburg, astfel de descoperiri revoluţionare îşi arată efectele ”câţiva ani mai târziu, în retrospectivă”, un eveniment notabil putând fi considerat mai degrabă descoperirea unei noi substanţe sintetice eficientă împotriva malariei. ”Există pericolul ca în viitor artemisinin să nu fie leacul universal”, a spus el referindu-se la unele semne îngrijorătoare din Asia de Sud-Est unde parazitul începe să manifeste rezistenţă la acest compus chimic.

Organizaţia Medici Fără Frontiere (MSF) avertizează că ”este nevoie de dezvoltarea de noi metode pentru lupta contra malariei”, după cum a declarat Marco Alves, un reprezentant din Germania al MSF. Acesta a adăugat că studiile viitoare ar trebui să se concentreze mai mult pe conceperea unor noi medicamente, şi nu pe cele utilizate până acum.
sursa:AGERPRES

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

 
Cere oferta
Oferta de Paste Centrul Medical Alexis