Pregateste-ti organismul de primavara

Vremea este din ce ȋn ce mai caldǎ iar zilele lungi ne permit sǎ reȋncepem programul de exerciții ȋn are liber. American Heart Association recomandǎ ca persoanele care aleg sǎ practice exercitii moderate sǎ facǎ acest lucru cel puțin 150 de minute pe saptǎmȃna, sau 75 de minute pe sǎptǎmȃna de exerciții fizice intense.

primavara 25.03.2015  - primavara 25 - Pregateste-ti organismul de primavaraPrimavara este momentul ȋn care putem profita de  varietatea de legume disponibile în piața. O dieta sǎnǎtoasǎ include un consum de legume și fructe în fiecare zi. Astfel,  legume precum broccoli, fasole verde, dovlecei , conopidǎ, varzǎ, morcovi, roșii  sunt sǎrace ȋn calorii și bogate ȋn fibre, vitamine și minerale. De asemenea, ar trebui să încercați să mănâncați și aproximativ 2 până la 3 porții de fructe în fiecare zi.

O datǎ cu primavara putem crește și cantitatea de apǎ consumatǎ.  Beți multă apă  pentru a rǎmȃne hidratat pe tot parcursul zilei. Dacă unul dintre obiceiurile de peste iarnǎ era consumul unui pahar de vin ȋnainte de culcare sau la cină, poate doriți sǎ reconsiderați acest obicei. Alcoolul cauzează nu numai deshidratare, dar este, de asemenea, asociat cu tulburǎri de somn, hipertensiune arterială și anumite tipuri de cancer. Se recomandă ca femeile să se limiteze la un pahar pe zi, iar bărbații la maxim douǎ pahare de două băuturi alcoolice pe zi.

Un examen medical la ȋnceput de primavarǎ sau niște analize de rutinǎ sunt de asemenea binevenite, mai ales cǎ o ȋntȃlnire cu medicul de familie vă oferă posibilitatea de a afla mai multe despre obiceiurile benefice pentru sǎnǎtate. Medicul dumneavoastră va sti cȃt de des sǎ vǎ recomande  diferite teste precum cele pentru  hipertensiune arterialǎ, diabet zaharat  sau alte boli.

Sǎ nu uitǎm cǎ și pielea are nevoie de protecție de razele aspre ale soarelui. Dacă sunteți afară , asigurați-vă că folosiți o crema cu SPF 15 sau chiar mai mare, cremǎ care protejeaza ȋmpotriva UVA și UVB .

Primavara este cosideratǎ și o perioadǎ a noilor ȋnceputuri așa cǎ dacǎ aveați de gȃnd sǎ ȋncepeți o nouǎ activitate sau sǎ vǎ apucați de un nou sport, acum este moentul. E timpul să ieșiți din casă și să vǎ vizitați prietenii sau familia. Petreceți ziua cu persoanele pe care le iubiți și programați ieșiri regulate pentru a vǎ bucura de primăvară.

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *