”Reteta” obezitatii

Daca punga de chipsuri ar avea pe eticheta avertismentul „Aceste chipsuri te predispun la obezitate”, ai mai cumpara-o? I-ai mai manca? Intr-un fel, acest avertisment este vizibil, trebuie numai sa citesti lista de ingrediente. Cercetatorii sugereaza ca monoglutamatul de sodiu cauzeaza obezitatea, facand gustarile nesanatoase sa fie si mai nesanatoase decat ai presupus pana acum, relateaza naturalnews.com.

Sunt convinsa ca stiati deja ca tortilla si chipsurile de cartofi nu intra in categoria mancare sanatoasa. Au grasimi prajite, gazduiesc substante chimice toxice (acrylamide) si, daca mai au si arome, contin monoglutamat de sodiu. Ceea ce inseamna ”reteta” obezitatii.
obezitatea-la-copii  - obezitatea la copii - ”Reteta” obezitatii

Cum poate monoglutamatul sa produca obezitate? Ca aspartamul, monoglutamatul de sodiu este o excitotoxina, o substanta care suprastimuleaza neuronii pana la punctul degradarii acestora si, in cele din urma, ii omoara. Oamenii nu au o bariera in hipotalamus, ceea ce le permite excitotoxinelor sa intre in creier si sa faca rau. Conform studiilor efectuate pe animale, monoglutamatul de sodiu creeaza o leziune in hipotalamus care este asociata dezvoltarii anormale, inclusiv obezitate, statura scunda si probleme de reproducere.

O caracteristica a obezitatii induse de excitotoxine este faptul ca nu pare sa depinde de consumul de alimente. Asa se explica de ce unii oameni nu pot sa scape de obezitate prin dieta.

Monoglutamatul de sodiu (MSG) este un ingredient sintetizat dintr-un aminoacid, utilizat in multe alimente. In aproape tot ce gasim ambalat la supermarket, de fapt. El, desi extrem de periculos, da un gust bun mancarii si este foarte ieftin, ca si zaharul.

Chiar si preparatele pentru copii pot contine aceasta otrava. Tineti insa minte, ca sugarii si copiii sunt de patru ori mai sensibili ca adultii la efectele toxice ale acestei substante toxice. Sa nu uitam si ca MSG creeaza dependenta.

Foarte important: Monoglutamatul de sodiu se ascunde in spatele a 25 de nume, precum bulion, cazeina, hidrolizat, autolizad, aroma de fum, potentator de aroma sau gust, gelatina, extract de drojdie, proteina vegetala hidrolizata, cazeinat de sodiu sau potasiu, proteina texturata, gelatina, sirop de orez sau de orez brun si multe altele, ceea ce il face extrem de dificil de identificat.

Pentru consultatii de medicina de familie, consultanta de nutritie si fitoterapie trimiteti un mail cu titlul SANATATE la adresa office@alexis-medical.ro cu numele si telefonul dmneavoastra de contact PENTRU A BENEFICIA DE UN DISCOUNT DE 30 % LA SERVICIILE MAI SUS MENTIONATE.

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *