Triplu test

Triplul test este cel mai important test neinvaziv, efectuat in scopul detectarii anumitor anomalii fetale: defecte de tub neural, sindrom Down (trisomia 21), sindrom Edwards (trisomia 18). Acesta este un test de depistare, nu de diagnosticare. Testele de depistare se fac atunci cand nu sunt prezenti nici factori de risc, nici simptome.

Cu ajutorul acestui test se determina riscul unei femei insarcinate de a avea un copil cu o malformatie congenitala. Indicatiile testului: femeile insarcinate cu varsta peste 35 ani femeile insarcinate cu istoric familial de malformatii congenitale femeile ce au prezentat la sarcinile anterioare copii cu malformatii congenitale indiferent de varsta, acest test trebuie efectuat de: femeile ce au fost expuse la substante teratogene in primul trimestru de sarcina, fumatoare, femei cu diabet zaharat insulino-dependent

triplu test 26.02.2015  - triplu test 26 - Triplu testTriplul test se efectueaza la inceputul trimestrului II de sarcina, intre saptamanile 16-18 de sarcina ( testul are sensibilitate maxima ), dar riscul poate fi estimat si pentru testele efectuate intre saptamanile 14-21 de sarcina. Triplul test este o metoda de screening si consta in determinarea valorilor unor markeri biochimici din sangele matern, care au valori caracteristice in cazul unor anomalii congenitale ale fatului.

Acesti markeri sunt: AFP (alfa feto-proteina )-o proteina produsa de fat hCG ( gonadotropina corionica umana )-hormon produs de partea fetala a placentei uE3 (estriol liber)-hormon estrogenic secretat de placenta in timpul sarcinii Mai nou a fost introdus un al 4-lea marker- DIA ( inhibina A dimerica ), util pentru cresterea nivelului de depistare a sindromului Down si pentru reducerea rezultatelor fals pozitive. Daca se dozeaza si inhibina A dimerica se foloseste denumirea de cvadruplu test.

In cazul sarcinilor cu sindrom Down valorile AFP si uE3 sunt de obicei cu 30% mai mici, in timp ce valorile hCG si DIA sunt de 2 ori mai mari. In cazul sarcinilor cu sindrom Edwards toti cei patru markeri au valori scazute, uE3 fiind cel mai bun indicator. In cazul sarcinilor cu defect de tub neural, valoarea AFP este crescuta. – See more at: http://farmaciiledona.ro/dona-info/triplul-test-I749#sthash.Fp9PLHuK.dpuf

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *