CARE SUNT FIRMELE IN CARE COMITETUL SSM TREBUIE INFIINTAT IN MOD OBLIGATORIU?

Atentie la faptul ca in unitatile care au un numar de cel putin 50 de lucratori se constituie Comitetul de securitate si sanatate in munca.

Nu uitam faptul ca inspectorul de munca poate impune constituirea comitetului de securitate si sanatate in munca in unitatile cu un numar mai mic de 50 de lucratori in functie de natura activitatii si de riscurile identificate, conform PortalCodulMuncii.ro
COMITETSSM 22.04.2015  - COMITETSSM 22 - CARE SUNT FIRMELE IN CARE COMITETUL SSM TREBUIE INFIINTAT IN MOD OBLIGATORIU?
Care sunt membrii din care se constituie Comitetul de securitate si sanatate in munca:

a) angajator sau reprezentantul sau legal;
b) reprezentanti ai angajatorului cu atributii de securitate si sanatate in munca;
c) reprezentanti ai lucratorilor cu raspunderi specifice in domeniul securitatii si sanatatii lucratorilor;
d) medicul de medicina a muncii.

Nu neglijam faptul ca reprezentantii lucratorilor in comitetul de securitate si sanatate in munca vor fi alesi pe o perioada de 2 ani.

De asemenea, nu neglijam faptul ca numarul reprezentantilor lucratorilor este egal cu numarul format din angajator sau reprezentantul sau legal si reprezentantii angajatorului.

Atentie la situatiile in care activitatea se desfasoara in unitati dispersate teritorial. In aceste situatii se pot infiinta mai multe comitete de securitate si sanatate in munca; numarul acestora se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil sau prin regulamentul intern ori regulamentul de organizare si functionare.

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *