Cistita

Cistita afectează preponderent femeile cu vârste cuprinse între 20 și 50 de ani. De regulă, un prim episod de cistită anunță și altele, care vor interveni cu o regularitate nedorită. „Cistita este o afecțiune a aparatului urinar inferior, care poate fi favorizată de frig, deshidratare, constipație.
cistita 19.12  - cistita 19 - Cistita
Cauzele și simptomatologia cistitei

Această afecțiune reprezintă inflamația vezicii urinare (poate fi sau nu asociată cu inflamarea uretrei). Alți factori favorizanți sunt: bacteria Escherichia coli, raporturile sexuale frecvente și modificările hormonale. Datorită specificității organelor uro-genitale feminine, uretra, canalul prin care se elimină urina din organism, este mai scurtă (doar 4 cm) decât la sexul bărbătesc (uretra are circa 20 – 23 cm), de aceea microbii ajung mai rapid la vezica urinară, inflamând-o.

Fără a fi o problemă gravă, cistita se manifestă într-un mod extrem de supărător: febră și frisoane (în formele complicate ale afecțiunii), dureri sau arsuri la micțiune, nevoia frecventă de a urina.

Tratamentul cistitei

Este absolut necesară urocultura recoltată corect. Ideal este ca tratamentul să se facă în acord cu antibiograma, iar în funcție de recomandarea doctorului, se pot administra antispastice. Contribuie substanțial și hidratarea corectă. Cum în majoritatea cazurilor bacteria E. coli se face responsabilă de instalarea cistitei, medicul poate recomanda antibiotic.

Un prim remediu în tratarea cistitei, este creșterea aportului de lichide, care vor curăța vezica de bacterii în mod natural. Durerile și arsurile pot fi ameliorate și prin băi fierbinți de șezut, apa fiind amestecată cu câteva picături de ulei esențial de ienupăr, mușețel sau pin. Până nu dispar simptomele supărătoare ale cistitei, se evită contactul sexual.
Igiena intimă trebuie să fie riguroasă, iar mersul la toaletă trebuie să se facă ori de câte ori este nevoie, pentru a evita stagnarea urinei: în doar 20 de minute, numărul germenilor E. coli se poate dubla.

Pentru alte sfaturi medicale, pentru consultatii si investigatii, pentru inscrierea la medicul de familie sau pentru un contract de medicina muncii va asteptam cu profesionalism si cel mai bun raport intre servicii si tarife.Soliciati informatii la office@alexis-medical.ro sau la telefon  0752.030.439 / 0752.190.151

Scrie-ne opinia ta

Adresa dvs. de e-mail nu va fi facuta publica. Campurile obligatorii sunt marcate cu *